Az élelmiszerláncban részt vevő szervezetekre vonatkozó követelmények (ÉBIR)

ISO 22000:2018 (MSZ EN ISO 22000:2018)

Élelmiszer - biztonsági irányítási rendszerek

A megfelelő szabályozás a teljes élelmiszerlánc mentén nélkülözhetetlen.

Kiterjed az élelmiszer előállítókra, gyártókra, a szállítást, raktározást végző vállalkozásokra, az élelmiszer kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó szervezetekre egyaránt. Magában foglalja azokat a vállalkozásokat, melyek közvetve (csomagolóanyagokat-, tisztító-, fertőtlenítőszereket, berendezéseket, egyéb élelmiszerrel érintkező anyagokat előállító) vagy közvetlenül (a vendéglátó ipari tevékenységet folytatók, a szállítást, a raktározást, a forgalmazást végzők, az élelmiszergyártók, a kiskereskedők) részesei az élelmiszerláncnak. Tartalmazza a Magyar Élelmiszerkönyv által megfogalmazott követelményeket (HACCP).

A bevezetett, tanúsított, ellenőrzött rendszer elősegíti, hogy:

  • a szervezet termékei sem közvetlenül, sem közvetve ne legyenek veszélyesek a fogyasztó számára,
  • minden olyan veszély, amelynek előfordulása az élelmiszerláncban reálisan várható, azonosítva és értékelve legyen.

Növelje versenyelőnyét, biztonságos élelmiszereivel!

MIÉRT FONTOS A RENDSZER MŰKÖDÉSE, ÖN ÉS SZERVEZETE SZÁMÁRA?

  • Bizalmat alakíthat ki vásárlóiban.
  • Piaci előnyöket és a piaci pozíció megerősítését jelentheti.

Kérje ajánlatunkat!